Eigendomsregistratie

Kittens

1. Een fokker die stambomen heeft aangevraagd bij de N.V.v.K. ontvangt bij de stambomen automatisch voor elk kitten een eigendomsregistratieformulier.

2. Op dit formulier vult de fokker, samen met de nieuwe eigenaar, de gegeven van de nieuwe eigenaar in. Het formulier dient door de fokker ondertekend te worden.

3. Dit formulier kan vervolgens op twee manieren worden verzonden naar de Eigendomsregistratie:

a. Per post, naar: naar Eigendomsregistratie, t.a.v. mw. J. Versteeg, Adriaan Schuurmanlaan 21, 2343 LD Oegstgeest

b. Gescand, per mail, naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4. Tegelijkertijd dient, per eigendomsregistratie, € 5,00 te worden overgemaakt op ING Bankrekening NL95 INGB 0000 1847 44 t.n.v. NVVK EIGEND REG te Dordrecht, onder vermelding van het stamboeknummer en naam van het kitten.

5. Het eigendomscertificaat wordt door de eigendomsregistratie verstuurd aan de nieuwe eigenaar van het kitten.

Herplaatsing

1. Bij herplaatsing van de kat is er in principe dus al een eigendomscertificaat op naam van de huidige eigenaar. Dit moet worden veranderd naar de nieuwe eigenaar.

2. Hiervoor wordt door de oude eigenaar, samen met de nieuwe eigenaar, aan de achterzijde van het eigendomscertificaat, de gegevens van de nieuwe eigenaar ingevuld. De oude eigenaar dient hier tevens te tekenen.

3. Het originele certificaat dient vervolgens per post naar de eigendomsregistratie te worden verzonden.

4. Tegelijkertijd dient, per eigendomsregistratie, € 5,00 te worden overgemaakt op ING Bankrekening NL95 INGB 0000 1847 44 t.n.v. NVVK EIGEND REG te Dordrecht, onder vermelding van het stamboeknummer en naam van de kat.

5. Het eigendomscertificaat wordt door de eigendomsregistratie verstuurd aan de nieuwe eigenaar van de kat.

Een kat van buiten de vereniging

Indien een kat in het register dient te worden opgenomen die voorheen nog niet bekend was in het Eigendomsregister van de NVvK, kunnen zich twee situaties voordoen:

1. Er is voor de kat een eigendomscertificaat afgegeven van een andere vereniging. U kunt in dat geval dezelfde procedure volgen als bij ‘Herplaatsing’.

2. Er is nog nooit een eigendomscertificaat afgegeven voor de kat. In dat geval kunt u de kat registreren door:

a. Een, door de oude en nieuwe eigenaar ondertekend, verzoek in te dienen bij de eigendomsregistratie, met daarbij:

 l. Een kopie van de stamboom van de kat, en

ll. Een kopie van de koopovereenkomst, met handtekeningen van zowel de oude als de nieuwe eigenaar.

b. Indien het verzoek tot registratie in behandeling wordt genomen ontvangt u hiervan bericht en dient u het bedrag van € 5,00 over te maken op ING Bankrekening NL95 INGB 0000 1847 44 t.n.v. NVVK EIGEND REG te Dordrecht.